1 |
Snickers |
Blaty ciasta półkruchego, krem diplomat, krem kajmakowy, słone orzeszki ziemne |
ok. 2,4 kg |
150 zł Nowość |
2 |
Placek ze śliwkami |
Półkruche ciasto, zapiekane ze śliwkami i kruszonką |
ok. 2 kg |
120 zł |
3 |
Miodownik |
Kruche blaty ciasta miodowego przełożone kremem waniliowym, obsypany karmelizowanymi migdałami |
ok. 2,3 kg |
160 zł Nowość |
4 |
Wuzetka |
Klasyczna wuzetka, warstwy kakaowego biszkoptu przełożone waniliowym kremem chantilly |
ok. 1,4 kg |
110 zł |
5 |
Biszkopt z galaretką i owocami |
Waniliowy biszkopt, krem waniliowy, owoce, czerwona galaretka |
ok. 2 kg |
120 zł |
6 |
Ciasto marchewkowe |
Wilgotne ciasto marchewkowe, przełożone kremem mascarpone, pokryte wiórami z białej czekolady |
ok. 1,8 kg |
125 zł Nowość |
7 |
Pleśniak |
Półkruche ciasto pokryte konfiturą wiśniowo-porzeczkową, zapiekane z delikatną bezą oraz kruchym ciastem |
ok. 2 kg |
125 zł Nowość |
8 |
Karpatka |
Tradycyjna karpatka składająca się z 3 warstw ciasta parzonego przełożone budyniowym kremem diplomat |
ok. 2 kg |
110 zł |
9 |
Rafaello |
Dacquoise migdałowy przełożony delikatnym kremem kokosowym na bazie serka mascarpone, likier kokosowy |
ok. 1,9 kg |
155 zł |
10 |
Sernik Creme Brulle |
Kremowy sernik z warstwą tradycyjnego creme brulee |
ok. 2,4 kg |
180 zł |
11 |
Sernik z białej czekolady z mango i marakują |
Delikatny sernik na zimno z białej czekolady na półkruchym spodzie, oblany compotte mango i marakui |
ok. 2,3 kg |
160 zł |
12 |
Sernik nowojorski |
Klasyczny Sernik Nowojorski pieczony w 110 stopniach o kremowej strukturze |
ok. 2,3 kg |
150 zł |
13 |
Sernik tradycyjny |
Tradycyjny sernik waniliowy, puszysty i delikatny |
ok. 2,2 kg |
150 zł |
14 |
Baskijski sernik waniliowy |
Kremowy sernik bez spodu, z mocno zrumienionym wierzchem i kremowym wnętrzem oraz lekko słoną masą serową z dodatkiem wanilii |
ok. 2,3 kg |
160 zł Nowość |
15 |
Sernik straciatella |
Kremowy sernik nowojorski z dodatkiem kruszonej ciemnej czekolady, pokryty wiórami czekoladowymi |
ok. 2,4 kg |
160 zł Nowość |
16 |
Sernik owoce leśne |
Delikatny sernik na zimno z owoców leśnych (jagody, jeżyna, malina, porzeczka) na półkruchym spodzie, pokryty galaretką z owoców leśnych |
ok. 2,3 kg |
150 zł Nowość |
17 |
Sernik pistacjowy |
Pieczony sernik pistacjowy na spodzie z maślanych ciastek, pokryty ganache z białej czekolady, obsypany pistacjami |
ok. 3 kg |
220 zł Nowość |
18 |
Szarlotka z kruszonką |
Szarlotka na kruchym cieście ze złotą kruszonką |
ok. 2,7 kg |
140 zł |
19 |
Brownie z orzechami włoskimi |
Tradycyjne ciasto brownie z orzechami włoskimi |
ok. 1,4 kg |
130 zł |
20 |
Tarta cytrynowa |
Kruche ciasto, pieczony krem cytrynowy, beza włoska |
ok. 1,4 kg |
120 zł |
21 |
Tarta pistacjowa „Dubajska” |
Kruche ciasto / chrupiąca masa z ciasta Kataifi oraz pasty pistacjowej / ganache z mlecznej czekolady / krem pistacjowy |
ok. 1,8 kg |
170 zł Nowość |
22 |
Tarta czekoladowa wiśniami i rozmarynem |
Czekoladowe ciasto kruche, kremowy ganache z ciemnej czekolady 55%, wiśnie gotowane z rozmarynem, wióry czekoladowe |
ok. 1,7 kg |
130 zł |
23 |
Oreo |
Ciasto bardzo czekoladowe przełożone kremem mlecznym, oblane czekoladową glazurą, wykończone ciastkami Oreo |
ok. 1,9 kg |
150 zł |
24 |
Chałwą z czarną porzeczką |
Krem na bazie serka mascarpone z chałwą, nadzienie z czarnej porzeczki, biszkopt czekoladowy |
ok. 2,1 kg |
150 zł |
25 |
Kinder Bueno |
Biszkopt kakaowy, krem Gianduja, krem mleczny, kruszone orzechy laskowe |
ok. 1,9 kg |
170 zł Nowość |